Vår Vision

I samklang med naturen på naturens villkor

Barnen

Det börjar där, med barnen. Våra barn, dina barn och allas barn. Det handlar om vad vi lämnar efter oss och vad vi vill lämna efter oss. Stora frågor kan tyckas, men vi tror att det kan göras enklare och mera begripligt och formuleras som – vi vill att vår barn ska kunna se, uppleva naturen, vår vilda lax och vår vilda öring. Frisk fisk som simmar i ett friskt vatten.

Vår vision är att förverkliga det, utveckla en plats vid en av Europas vackraste älvar, och erbjuda människor att se och uppleva det vi ser och upplever – Den vilda och fria älven med dess vilda lax. 

Vi vill kunna berätta att varje vild lax är så mycket mer värdefull i sitt rätta element, ute i forsen än på ett middagsbord. Laxen är mera värdefull för oss som rekreation, som symbol och som sportfisk.

Värde

Detta vill vi göra på laxens, naturens och miljöns villkor.

Om Laxen får vara kvar i våra älvar utvecklas också värdet som kommer ifrån den, laxen har inte heller bara ett värde för oss som människor i form av rekreation, den har ett eget ekologiskt värde i sig. 

Detta egenvärde ökar i takt med att fler lär sig om den vilda laxen, samt upplever den tex genom att flugfiska efter den.

Att uppleva Laxen, vår vision och strategi är att Laxen ska upplevas på två olika sätt.

  1. Att titta på Laxen och dess livsmiljöer, samt lära sig om den.
  2. Att på ett så etiskt och hållbart sätt som möjligt flugfiska efter den.

Allt det vi gör ska ske på laxens och naturens villkor och vi tror att det är möjligt att skapa en väl fungerande verksamhet – och göra det i samklang med naturen.

Det är vår vision.

 

Adress

Fällfors Camping (NSR)
Skolgatan 13
930 52 Fällfors

 

Kontakta oss

(+46) 72 577 34 71

E-Post

info@northlandsalmonreserve.se