16 feb 2024 A Wallgren

Vi står nu återigen inför en ny spännande säsong vid världens vackraste skogsälv – Byskeälven.

Utmaningarna för Älven och dess ekosystem är påtagliga, men det absolut bästa och viktigaste vi kan göra för att skydda dessa system är att fortsätta uppleva dem å att lära oss mer om hur saker hänger ihop, och faktiskt att bredda vår fiskeupplevelse till att även handla om att bevara, skydda resursen för att kunna uppleva den på olika sätt. Laxen är för många den ultimata fisken att möta med flugspö i hand, och ”The tug is the drug” är vi många som kan skriva under på, men vi har så mycket mer i vår älv. Jag vill därför med detta inlägg ”lansera” 😉 vår Northland Grand Slam, som är arterna Lax, Havsöring, Harr och Gädda tagna på fluga i vår vackra älv. Finns såklart roliga utvecklingar av denna som tex Great Grand Slam som även innefattar Öring och Abborre. Möjligheterna till ett fantastiskt hållbart flugfiske i Byske Laxdal är helt fantastiska, och på hemsidan och i våra sociala medier kommer vi dela bilder och historier om alla dessa arter!

Hoppas att få se många gamla och nya vänner vid älven denna säsong, tillsammans bevarar, skyddar och upplever vi Älven – på köpet får vi Lycka och kanske lite välbehövd digital detox………… / Wallgren