Älven är äntligen snart fri från is, och de riktigt hängivna flugfiskarna har redan börjat sitt fiske för flera veckor sedan från iskanter och på ställen som är fiskbara, nu såhär innan första floden kommer….. Nu väntar en tid med höga flöden och fortsatt snösmältning uppifrån, och runt 13-15 maj brukar de första blanka laxarna tas även fast det nog ibland är en å annan islax eller backfisk som rapporteras som något annat……..;)

Det är magiskt spännande att blicka fram mot ännu en säsong med NSR Camp and Lodge, och vi försöker komma framåt och utveckla oss hela tiden, och som jag säger hela tiden vi existerar endast för att värna och skydda Älven och dess vilda habitat.

Det är vårt enda existensberättigande, och kommer man som intressent ihåg det så blir det mesta faktiskt väldigt logiskt och hanterbart, och detta oavsett om man är gäst, medarbetare, bybo eller besökare av NSR LaxCenter. Älven ska skyddas tillsammans, men vi ska såklart uppleva och nyttja resursen på ett Hållbart sätt!

Några Nyheter för säsongen:

  • Vi lanserar en lärande guidad tour inom NSR Laxcenter, där gästen får en nära upplevelse av den vilda laxen med grundaren av Northland Salmon Reserve, dvs jag 😉 Anders Wallgren. Gästen ges möjlighet att lära om och se laxen på nära håll inom vår unika infrastruktur. Och det ingår: Fikakorg och lån av polariodglasögon för optimal  upplevelse av den vilda laxen. Grupper om 2-15 personer under ett antal datum då flest laxar ska passera Fällfors, detta för att ge gästen bäst förutsättningar att se laxen då den forcerar fors eller trappa! Bokas via BOKA NU knappen på hemsidan, och kommer finnas tillgänglig senast ikväll runt kl 21!
  • Två typer av kurser introduceras: 1/ Kastkurser enhands och tvåhands från nybörjare till avancerad. Fasta datum grupper, samt på förfrågan enskild instruktion samt grupper via email info@northlandsalmonreserve.se. Grupper fasta datum lanseras inom bokningssystemet dvs BOKA NU knappen inom kort. 2/ Flugfiskekurser enhands inom tre olika nivåer (NYB/AVG/AVC) lanseras på samma sätt. Båda produkterna kan kombineras med boende, och vissa Tema weekends kommer att finns som paket att boka via hemsidan.
  • Laxens Dag 29 juni, här kommer det att finnas demomöjligheter av flugspön visning av Laxcentrat och seminarier från alltifrån fiskeprofiler till organisationer som arbetar för våra Vatten. Kommer även vara en välgörenhetsauktion, som vi kommer samla in fina saker och upplevelser till. Boka in Laxens dag på Northland Salmon Reserve i Fällfors!

Vi ses vid Älven! Varma hälsningar! / Anders